Pozitív gondolkodás
2023. október 21. írta: jinjang

Pozitív gondolkodás

now.png

Alapok:

1. A legfontosabb az életben: az egészség. Ha az megvan, minden más probléma megoldható.
2. A legértékesebb az életben: szeretni és szeretve lenni. Így, együtt.
3. A legértelmesebb az életben: fejlődni. Elérni önmagad legjobb verzióját. Minden nap tanulj valami újat.
4. A legnélkülözhetetlenebb az életben: minden nap foglalkozni valami olyannal is egy kicsit, amit igazán szeretsz és élvezel.
5. A legjobb az életben: nevetni. Az a nap, ami nevetés nélkül múlik el, nem sokat ér.
6. A legcsodálatosabb az életben: a természet gyönyörűsége. Minden nap szívj magadba belőle valamennyit.

Utak:

1. Minimalizmus.

MInél kevesebbed van, minél egyszerűbben élsz, annál könnyebb az életed. A minőség fontosabb a mennyiségnél. Ehhez viszont meg kell tanulni elengedni a dolgokat és nem ragaszkodni elérhetetlen célokhoz, nem boldogító tárgyakhoz, kapcsolatokhoz.

2. A pohár félig tele van.

Ne arra fókuszálj, ami nem sikerült, hanem arra, ami igen. A jó dolgoknak örülni sokkal jobb, mint a rosszakon rágódni. Ez nehéz, mert az emberi természet úgy van programozva, hogy a negatív dolgok jobban megmaradnak bennünk.

3. Szokásmenedzsment és elfogadás.

A rossz szokások elhagyása, jó szokások kialakítása időbe telik. Légy türelmes, és ne akarj egyszerre mindent megváltoztatni, és fogadd el, hogy bizonyos dolgok megváltoztathatatlanok. Az önmagad, a világ és az élet törvényeinek elfogadása nélkül folyamatos szenvedésre ítéled magad.

4. Relaxáció.

Az ember a természet része, és visszatérni oda mindig gyógyítja a testet és a lelket is. Ha nincs más mód, még a természet hangjai, a tájak látványa is segít. Vagy egy csokor virág az asztalodon. Keresd a csendet (kívül és belül is), hogy ellazulj.

5. Most.

Egy homokszem, egy feladat. Ahogy a homokórán pereknek a szemek, úgy vedd sorban a feladataidat és csak arra koncentrálj, amit épp csinálsz. Élj a pillanatban és éld azt át teljesen.

6. Boldogság-pillanatok.

A boldogság egy állapot, amiről többnyire csak utólag tudjuk, hogy megéltük. De keress minden napban valami élvezetet. A szeretteid érintése, ölelése erősíti az immunrendszered, csökkenti a stresszt - ha teheted, élj vele. Vedd magad körbe szép dolgokkal és ne felejts el minden nap örülni nekik.

7. Fantázia.

A könyvek, a filmek, a dalok azért szólnak annyiszor a szerelemről, az igazi megtalálásáról, mert mindenki vágyik erre; de csodaszámba megy, ha valaki meg is találja. Ne kergesd az elérhetetlent, becsüld meg, amit az élet ad, de ne habozz elmerülni a fantáziádban, ahol bármi megtörténhet. Ugyanakkor tudd megkülönböztetni a képzeletbeli világot a reálistól, és ne keseregj azon, hogy a való élet sokkal sivárabb, hidegebb, szomorúbb.

 8. Célok.

Legyen bakancslistád, keress életcélt vagy kisebb célokat - de ne hagyd, hogy ezek elérése vagy el nem érése nyomasztóan hasson rád. A célok vannak érted, nem te vagy a célokért.

9. Tanulni, tanulni, tanulni.

Ismerd meg önmagad, az embereket és a világot.
Az emberi hülyeség 5 alaptörvénye

10. Mozgatni, nem erőltetni.

Legyen szó bármely testrészedről vagy értelmi képességedről vagy lelki aspektusról, a lényeg az, hogy használd folyamatosan, de ne feszítsd túl a húrt. Kerüld a szélsőségeket, maradj az arany középúton.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8918194047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása