Még mindig a nyomtatott könyv a nyerő
2024. január 05. írta: jinjang

Még mindig a nyomtatott könyv a nyerő

 konyv_vs_ebook.jpg

December elején írtam egy blogbejegyzést E-könyv vs. hagyományos könyv címmel, aminek az volt a lényege, hogy a nyomtatott szövegek olvasása egész más hatással van az agyra, mint az elektronikus szövegeké. Pár héttel később pedig ez a cikk jött szembe az Indexen:

Még a kutatók is megdöbbentek a szövegértésről szóló tanulmányuk eredményén

A cikknek két kulcsmondata van:

1. "... hosszú távon a nyomtatott szövegek olvasása hat-nyolcszorosára növelheti az emberek szövegértési képességét, szemben a digitális olvasással."

2. "... az egyik legmeglepőbb eredmény pedig az volt, hogy a közösségi média vagy a Wikipédia olvasásának nincs különösebb hatása: arra számítottak, hogy az utóbbiak segítik a szövegértési képességek fejlesztését, de az adatok alapján nem ez a helyzet."

Szóval itt az ideje a digitális detoxnak, és irány a könyvtár!

Utóirat:

Újra elkezdtem dolgozni, ami miatt egyelőre leginkább csak hétvégén lesz időm blogolni, szóval heti 1-2 bejegyzésnél többre egy ideig nem lehet számítani. Később változhat a helyzet, de jelenleg ennyire futtja az időmből, erőmből.

 

Borítókép: pch.vector (Freepik)

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2818296147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása