Utáljuk együtt a karácsonyt
2023. december 24. írta: jinjang

Utáljuk együtt a karácsonyt

 karacsonyfa.jpg

10 éves korom óta utálom a karácsonyt, szóval nekem a feladatlistám ilyenkor így néz ki.

  1. Nem állítok fát, nem díszítem fel a lakást. Pláne nem világítom ki. (Ezt a klímaszorongóknak különösen ajánlom.)
  2. Nem nézek karácsonyi filmeket a tévén (nincs előfizetésem se).
  3. Nem főzök túl sokat. Anyám úgyis főz és/vagy kap másoktól, besokall és nekünk adja a felesleget.
  4. Maximum egy tálca süteményt sütök, annak a felét anyámnak adom, aki ad helyette kétszer annyit (aminek a felét ő is kapta).
  5. Nem veszek ajándékot, legfeljebb magamnak (már hónapokkal december előtt, hogy kikerüljem az ilyenkor szokásos karácsonyi bevásárló őrületet). Azért csak magamnak, mert én se kapok senkitől semmit. Egész évben eltartom a fiam, szaladgálok anyámhoz segíteni, ez az ajándékuk. Meg különben is, ez az ajándékozósdi, csomagolósdi, karácsonyi pulcsizósdi csak növeli az ökológiai lábnyomunkat. Arról nem is beszélve, hogy - teszem azt egy háziasszony jobban örül egy mosogatás-kuponnak, mint egy sálnak.
  6. Kitakarítom a lakást (mert egyébként is megtenném), de ablakot nem pucolok.
  7. Karácsonyi dalok: kizárólag az EXO téli albumait hallgatom: zeneileg nem giccses, a szöveget meg úgyse értem.
  8. Sokat pihenek, nyugiban vagyok.
  9. Kártyázok/puzzelezem a fiammal
  10. Próbálom nem telezabálni magam, főleg sütivel nem.

A 7. csak 2018 óta van rajta, a 6. sokszor elmarad, a 9. újabban nem jön össze, a 10. sose. A többi kipipálva minden évben.
Idéntől annyi változás lesz, hogy anyám bevonult egy idősek otthonába (egyelőre), amiből az következik, hogy többet fogok főzni és sütni is, viszont nem fogunk egy fél napot nála tölteni, mint eddig, csak telefonálok (az ország másik végében van, én meg nehezen mozgok, kocsink nincs, szóval nem utazom).

Ezzel a karácsony-utálatommal egyébként nem vagyok egyedül. Ha esetleg 2 éve lemaradtatok volna a Qubit fergeteges humorú cikkéről, még mindig nem késő bepótolni: Az ország, ahol betiltották a karácsonyt

 

Borítókép a NightCafe AI segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5318210937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása