#napizene: Karácsonyi dalok
2023. december 23. írta: jinjang

#napizene: Karácsonyi dalok

Az EXO Miracles in December téli albuma majdnem az egyetlen karácsonyi zene, amit képes vagyok meghallgatni. Nagyon más, mint a nyálas, giccses zenék, amit a nyugati társadalmakban karácsonykor hallgatni szoktak.

A címadó dalt klipjét is érdemes megnézni (angol felirat van), szomorú, de szép a történet, amit a dal szövege mesél el nekünk.
Ez a melankólikus, kissé szomorkás hangulat az egész albumot belengi, ugyanakkor megnyugtató, stresszoldó hatása is van.

A 2017-es téli albumuk kevésbé karácsonyi jellegú, de ez a balladaszerű, lassú számokból álló lemez is tökéletesen illik a decemberi hangulathoz. A címadó Universe mellett a Lights Out a kedvencem, de az egész albumot szeretem.

A Moonlight 2014 májusában jelent meg, az Overdose minialbumon, de ez is olyan hangulatú, amit szeretek ilyenkor hallgatni.

Az EXO-CBX Paper cuts című dala szintén hozza azt a melankólikus hangulatot, amire ilyenkor szükségem van.

Amit még ilyentájt hallgatni szoktam:

Nightwish: Walking in the air

Raign: Christmas (Baby please come home)

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2318177679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása