A Nagy Mosógépszőnyeg Átverés
2023. december 12. írta: jinjang

A Nagy Mosógépszőnyeg Átverés

mosogep2.jpg

Problémáim voltak mostanában a mosógépemmel (még 2 év se telt le!), és többször járt nálam a szerelő. Végül azt javasolta, tegyek alá olyan gumiszőnyeget, amit kifejezetten mosógép alá terveztek. (A fürdőszobámban nem teljesen sík a padló, és ha nincs vízszintben a mosógép, nem működik jól; ezen pedig az sem segít, ha a lábaival vízszintbe lesz hozva, mert így meg könnyen elmozdul a helyéről.)

Igaz, a szerelő figyelmeztetett, hogy darált hulladékgumiból készül ez a szőnyeg, és nem is egy filléres dolog ehhez képest, plusz ronda. Nos, valóban nem illik egyetlen normális fürdőszobába se, mert az alapszíne fekete, és a keskeny mosógépemnél nagyobb, szóval jóval kilóg alóla. De nem ez a legnagyobb probléma vele.

Egyrészt a fürdőszobába betéve tömény, büdös gumiszag kezdett terjengeni.
Aztán rájöttem, hogy folyamatosan peregnek belőle apró gumi darabok, amik nem csak folyamatos takarítást jelentenek, de attól félek, hogy tovább fognak aprózódni, és mint a mikroműanyagok, a levegőben fognak terjengeni.
Arról nem is beszélve, hogy nem egy homogén felületről beszélünk, hanem tele van kis résekkel. Vagyis felmosás során (illetve a fürdőszobában egyéb okból is történhet némi pocsolás) megszívja majd magát vízzel, aztán elkezd penészedni.

Szóval felesleges pénzkidobás volt megvenni, legalábbis bérházi lakásba ilyesmi nem való. Talán egy családi házban, ahol pl. a pincében van egy külön mosókonyha, ott meg lehet vele próbálkozni, de ott meg minek? Eredetileg zajcsökkentésre lett kitalálva a dolog, de kit érdekel a zaj, ha a pincében szól?

Okos ember más kárán tanul, szóval nagylelkűen (ám de bosszúsan) átadom a tapasztalatom: ne vegyetek ilyesmit.

Én meg töröm tovább a fejem, hogyan oldjam meg ezt a problémát. Ötleteket szívesen fogadok kommentben. 

 

A borítókép a NightCafe AI segítségével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9918279683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása