A víz és Gáza
2023. november 04. írta: jinjang

A víz és Gáza

A fenti kép (forrás: Guardian) azokat a problémás területeket mutatja, ahol a fokozódó vízhiány sorra fegyveres konfliktusokhoz vezethez.

Magát a képet az Index egy 8! évvel ezelőtti cikke alapján találtam meg, ami egyébként is el volt mentve nekem, hogy valamelyik lapszemlében írok róla, mert a mai világunk megértéséhez, illetve a várható jövővel kapcsolatban rendkívül fontos információkat nyújt - és sajnos teljesen aktuális még ma is.

Ma, amikor Izraelben már megint szólnak a fegyverek, különösen az - annak ellenére, hogy a palesztin-zsidó konfliktus sokkal régebbről, a mai Izrael állam létrejöttének idejéből ered. Amikor is a zsidók úgy telepedtek vissza őseik földjére, hogy ott új államot hozzanak létre, hogy a terület akkorra már foglalt volt: arabok (pelesztinok) lakták és használták. És nyilván már akkor is a legnagyobb konfliktust az erőforrásokhoz való hozzéférés robbantotta ki és tartja fenn máig.

De a lényeg: Vagy víz fog folyni, vagy vér
Rendkvül ajánlott olvasmány!

Természetesen a vízhiány (illetve az árvíz) másutt is gond. Ez alól hazánk sem kivétel, szóval nem árt tisztában lenni vele, miért is olyan nagy a baj és mi lehet a megoldás: Kongatják a vészharangot: az időnk és a vizünk egyre csak fogy

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr118248093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása