#napizene: Baekhyun albumai
2023. október 19. írta: jinjang

#napizene: Baekhyun albumai

Az EXO vokalistájának első szóló albuma a City lights (2019) rögtön egy ütős számmal kezd. Az UN Village talán az egyik legismertebb Baekhyun szám. Nem értek annyira a zenei műfajokhoz, hogy megpróbáljam besorolni valamelyikbe, de szerintem egy hozzáértő számára is nehéz lenne, mert egyszerre vegyíti magában a modern, fémes hangzást és egy andalító jazz lazaságát.

Az album többi része is bizonyíték Baekhyun sokoldalúságára, de őszintén szólva, a használt stílusok nem az én kedvenceim. De aztán az album záró dala, a Psycho megint lenyűgözött a szenvedélyességével és persze azzal, amit Baek képes csinálni a hangjával. Ez a szám a kedvenceim listájára is felkerült.

Második albuma, a Delight (2020) már sokkal kiforrottabb. Míg a City lightsban még csak kereste a saját stílusát, itt már jó úton járt, hogy megtalálja. A kezdő dal, a Candy vidámsága tükrözi a fiatalember mókára mindig kész személyiségét. A többi dal inkább kellemes és andalító, még talán a Ghost is, ami azért kicsit kilóg a sorból - és személyes kedvencem az albumról.

2021-ben két albuma is megjelent: januárban az első japán albuma, nemes egyszerűséggel Baekhyun címmel, majd márciusban a harmadik minialbum, a Bambi.

A japán dalok közül leginkább a kezdő Get you alone és a Drown, amit többször hallgattam, de talán az Addicted is megérdemelné ezt. Furcsa mód, ez az album az City lightsra hajaz, míg az ugyanekkor készült Bambi teljesen egyedi.

Már ott kezdődik a különlegessége, hogy nem a kezdő dal a legjobban promotált vezető (és egyben album címadó) szám. Pedig a Bambi hihetetlenül jól sikerült, a videójáról már nem is beszélve. (A Michael Jackson érzés nem véletlen, Baek nagy rajongója  MJ munkásságának.)

Ez az album közvetlenül a seregbe való bevonulása előtt készült, és előtte Baek hónapokig járt énektanárhoz, hogy aztán mindent beleadjon, amit aztán az All I Got című dalban (személyes kedvencem az albumról) be is bizonyít ... nem mintha a Bambi vagy akár a többi dal nem erről árulkodna. A Cry For Love a záródal, amit szintén nagyon kedvelek.

Ennyit az albumokról, legközelebb az OST-okról és egyéb szóló tevékenységeiről fogok írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr518230931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása