A nap szava: bikkfanyelv
2023. december 06. írta: jinjang

A nap szava: bikkfanyelv

Nem Mogács a kedvenc humoristám (túl sokat káromkodik, ráadásul színpadon, és gyakran választ undort keltő témákat vagy elemeket, pl. szájszag). De ezt a videót dobta fel az algoritmus, és elhangzik egy nagyon fontos és komoly rész is, 6:50-nél kezdődik és a paragrafusok ködéről szól.

Nos, erről jutott eszembe, hogy legyen a mai nap szava a bikkfanyelv (Wikipédia megmagyarázza), amiről rögtön az ügyvédek jutnak eszembe, meg a bürokrácia - mint mindenkinek.

Valahol nagyon szomorú az, hogy olyan világban élünk (nem csak itthon), ahol jogászok fogalmazzák meg a jogszabályokat, de direkt olyan nyelven, amit az átlagemberek nem értenek, pedig nekik kellene betartaniuk azokat. És mindezt azért, hogy egyrészt a jogászok megfizetendő szükségessé tegyék a szakmájukat, másrészt el lehessen a törvényekben bújtatni azokat a kiskapukat, amiket az éppen regnáló politikai (és persze gazdasági) hatalom megkövetel, hogy benne legyenek, és a saját javukra fordíthassák.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7018275279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása