Könyves kedvencek
2023. október 25. írta: jinjang

Könyves kedvencek

konyvboritok.jpg

1. Helikon zsebkönyvek

Imádom, amikor egy könyvnek vagy pláne, egy könyvsorozatnak jó borítója van. Amit egyébként nagyon nehéz eltalálni. Ezért is ritkaság a Helikon zsebkönyvek sorozat, ahol sikerült egyfajta egységességet, de mégis különbséget, valamint jó színeket és grafikát készíteni. Ezt a sorozatot még a könyvet, csak mint díszt vásárlók is szerethetik.

szazszor.jpg

2. F. Várkonyi Zsuzsa: Már százszor megmondtam

Ezt a könyvet nagyon régen, még kamasz koromban olvastam, és talán ez volt az, ami felkeltette az érdeklődésem a pszichológia iránt.
Eric Berne: Emberi játszmák című műve talán ismertebb, de az ő módszereit gyereknevelés terén alkalmazva az írónő sokkal érthetőbben és érdekesebben ír az értő figyelemről és az énközlésről. Szerintem konfliktuskezelést mindenkinek tanulnia kellene, és ahhoz kötelező irodalomként biztos, hogy a Már szászor megmondtamot ajánlanám.

csupaszmajom.jpg

 

3. Desmond Morris: A csupasz majom

A világhírű humánetológus többi könyvét is szerettem, de ez volt a legelső, amit olvastam, s talán a legjobb.
A homoszexualitásról szóló részre még ma is emlékszem és úgy egyébként is rajta van a Könyvek, amik nagy hatással voltak rám listámon (az előzővel együtt).

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3318211379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása