A mozi halott
2024. január 02. írta: jinjang

A mozi halott

Megnéztem a fenti videót, hogy neked már ne kelljen fél órát elcseszned az életedből.

Ha ezek lesznek 2024 legjobb filmjei, akkor idén se leszünk elkényeztetve jó filmekkel, és ez már a sokadik év a sorban. Ez pedig nem csak az én szerény véleményem, hanem a videó alatti pár kommentből, meg filmes oldalakon olvasgatva is ez derül ki.

Mert nézzük is, mi ez a felhozatal:

  • horror
  • animációs és egyéb, komputeres izék (amik lehetnének éppen jók is, de az utóbbi években baromi gyenge a felhozatal)
  • folytatások és újrafeldolgozások töménytelen mennyiségben; ami nem valaminek a folytatása, az egy több részesre tervezett első része, vagy minimum egy már felépített világban játszódik
  • mindez meghintve PC elemekkel: női erő, LMBTQ; biztos lesznek bőven feketék is, bár a listából ez nem jön le, hogy bárhol központi elem lenne

Ez utóbbival azért van baj, mert olyan eszméletlen mennyiségben zúdul mindenhonnan, filmekben és sorozatokban is ez a vonal, hogy teljesen megcsömörlöttem tőle. Én, a nagy feminista, ha meglátom, hogy már megint egy férfipüfölő, erős nő lesz a középpontban, már megy is a kukába a film.
Oké, a Mad Max világ, vagy hasonló sci-fi elem miatt esetleg belenézek egy ilyenbe is, de már eleve fanyalogva, szóval nem szokott jól elsülni a dolog.

A fenti 50-ből, maximum 10 lesz az, amit bepróbálok - majd, valamikor, mert nem vagyok bemutató fetisiszta, kb. mindent jóval később látok -, de az előző évek tapasztalataiból kiindulva, ebből olyan 5-6 lesz az, amit végig is nézek, és legfeljebb 1-2, amit pozitívan fogok értékelni.

Ahogy én látom, a jelenlegi sorozatdömping, meg a 2-2,5 órásra nyújtása a mozifilmeknek, az utóbbi halálához talán nem is, de igen mélyre repüléséhez máris vezetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr718292137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása