Nagymamámtól tanultam, az ő eredeti receptje kevesebb hozzávalót írt a krémhez, de akkoriban mások voltak a kiflik, és nekem a mai kiflikkel sose lett elég az öntet. Vagy csak béna vagyok. De lehet, hogy te ügyi vagy, és kevesebb hozzávalóval, hígabb lével is meg tudod csinálni. Alább megtalálod az eredeti receptet is.
A képek készítésekor fogyóban volt a kakaóm, általában sötétebb színű a végeredmény.
Tudom, nem néz ki gusztán, de nagyon finom. Olyan, mintha forró, híg csokipudinggal lenne leöntve a felkarikázott kifli, tojáshabbal a tetején. Csak az öntet nem pudingporból készül, hanem kakaó, liszt, cukor, tojássárga, tej keverékéből felfőzve. Szigorúan lehűtve fogyasztandó!
Hozzávalók:
- 5 kifli
- 8 dl tej
- 4 tojás SÁRGÁJA
- 2 kanál liszt
- 5 kanál cukor
- 1 púpos kanál kakaó
Elkészítés:
- a kifliket felkarikázni
- a krémet (fokozatosan adagolva a tejet) csomómentesre keverni és felfőzni
- a kiflit leönteni, kihűlni hagyni (ha már nem meleg, hűtőbe tenni)
- a tojásfehérjéket kemény habbá verni, utána 2 kanál porcukorral újra keményre verni
- a habot ne tegyük rá, mert el kezd szétolvadni, külön tálaljuk
Nagyim eredeti receptje:
- 5 kifli
- 5 dl tej + annyi tej, ami a csomómentesre keveréshez kell
- 2 tojás
- 1 kanál liszt
- 2-3 kanál cukor
- 1 kanál kakaó