#napifilm: Korszakos filmek 1970-ből (és -ről)
2023. szeptember 02. írta: jinjang

#napifilm: Korszakos filmek 1970-ből (és -ről)

A Love Story zenejét nagyon sokan ismerik, de egyre kevesebben vannak azok, akik látták ezt a szomorú szerelmes filmet 1970-ből.
Pedig ha valaki bele akar szagolni az akkori milliőbe, látni akarja, milyen stílusú ruhákat hordtak az emberek, milyen épített és tárgyi környezet vette őket körbe a 60-as évek végén (mármint az USA-ban), milyen zenéket hallgattak, és milyen volt akkoriban a szépségideál, annak nagyon tudom ajánlani a megnézését. Mégha a történet pofonegyszerű is. Zanzásítva: a gazdag Oliver és a szegény családból származó Jenny szerelme, dacolása a társadalmi előítéletekkel, és szembenézése a halálos betegséggel és az elválással.

A másik film, szintén ebből az évből való, és szintén fiatalokról szól. Szerelem? Persze, pipa. De a háttér az, ami igazán érdekes: a diákok tiltakozása a vietnámi háború ellen. Az Eper és vér szintén korrajz és ugyanúgy bevetik a Nemzeti Gárdát a fiatalok ellen, mint a valóságban is ...

... amit A kenti diákok című filmben is láthatunk. Ez már csak 1981-ben készülhetett el, de szintén 1970-es eseményekről szól. S nem mellesleg ez az egyetlen film, aminek a megnézése után könnyes szemmel állt fel a bátyám, aki sosem volt szentimentális alkat. 

Bónusz #napizene: a Love Story témája a 2Cellos előadásában

A bejegyzés trackback címe:

https://lepkehaz.blog.hu/api/trackback/id/tr10018185517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása